Povežite se s nama

Vijesti

Starac iz zasjede izrešetao komšiju Vasilja Kneževića

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Ilije Milića (71) iz Kotor-Varoši, prema kojoj je 10. aprila ove godine u mjestu Kruševo Brdo kod Kotor-Varoši iz automatske puške ubio Vasilja Kneževića.

Više hitaca

Optuženi je iz porodične kuće uzeo pušku, a zatim otišao do obližnje doline udaljene oko 250 metara s namjerom da ubije Kneževića, s kojim je posljednjih nekoliko godina imao problem zbog seoskog vodovoda.

Privođenje optuženog Ilije Milića

– Sakrio se iza bukve i čekao da naiđe oštećeni koji je obično u to vrijeme vodio goveda na pašu. Kada mu je prišao na daljinu od oko dva metra, optuženi je iza drveta ispalio nekoliko metaka rafalnom paljbom u njegovom pravcu. S lijeve strane tijela nanio mu je pet prostrelnih rana i to dvije u predjelu lobanje, dvije u predjelu lica i jednu koja je zahvatila prednji dio lijevog ramena, grudnog koša i predio vrata, usljed čega je došlo do oštećenja mozga i trenutne smrti – stoji u optužnici.

Pobjegao u kuću

Nakon toga Milić je s puškom u ruci došao u svoju porodičnu kuću, telefonom pozvao Policijsku stanicu Kotor-Varoš da policajci dođu da se preda.

– Nakon toga ponovo uzima automatsku pušku, odlazi do porodične kuće N. K. (oca ubijenog), a kada ga je vidio ispred kuće, rafalno je pucao prema njemu s namjerom da ga ubije. Kada je N. K. pitao „je li ti mene gađaš?“, optuženi je odgovorio „na tebe pucam, tebe gađam“, nakon čega je oštećeni N. K. pobjegao u kuću, bez zadobivene povrede – navedeno je u optužnici.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>