Povežite se s nama

Sarajevo

Sretan kraj drame na Tajlandu: Iz špilje spašeno svih 12 dječaka i trener

Svih 12 dečaka i njihov trener spaseni su iz poplavljene pećine na severu zemlje gde su proveli više od dve nedelje.

Akcija spasavanja u kojoj je učestvovalo 90 spasilaca iz celog sveta trajala je tri dana. Danas, poslednjeg dana akcije,

spasilački tim izveo je na površinu najmlađeg (11) i najstarijeg (25) člana fudbalskog tima “Divlji medvedi” i još dva dečaka.

Tajlandska mornarica potvrdila je da se u pećini nakon izlaska 12 dečaka i njihovog trenera i dalje nalaze troje marinaca i lekar koji su brinuli o mladim fudbalerima prethodnih dana.

Poslednja dva člana fudbalskog tima (dečak i trener) su spaseni, piše “Rojters”, pozivajući se na tajlandske specijalne jedinice.

Deveti dečak koji je izvučen iz pećine prvo je pregledan u terenskoj bolnici, a potom je ambulantnim kolima odvezen do helikoptera koji će ga

odvesti do najveće regionalne bolnice gde se trenutno nalaze i drugi dečaci.

 

Dok akcija spasavanja dečaka zarobljenih u tajlandskoj pećini Tam Luang još uvek traje Holivud ne gubi vreme , pa su tako dva američka

producenta već stigla na mesto nesreće i već vode pregovore o eventualnoj ekranizaciji ove priče.

Majkl Skot i Adam Smit iz američke filmske kompanije “Pjur Fliks” već su u Tam Luangu i već vode pregovore o eventualnom

filmskom projektu, preneo je Bi-BI-SI. Upitani da li je ono što rade možda bezosećajno, Smit je odgovorio da će se pojaviti druge produkcijske kuće, tako da moraju brzo da deluju.

12:33 – Najmlađi dečak na površini

 

Tajlandska televizija prenela je da je poslednji, jedanaesti dečak koji je izvučen iz pećine, 11-godišnji Čanin Vibunrungrueng.

Ona je najmanji i najmlađi dečak koji je bio u zarobljen u pećini od 23. juna. Za sada, zvanične potvrde ove informacije nema.

Kako javlja “Rojters” i jedanaesti dečak je izašao iz pećine. To znači da je ostao još samo jedan dečak i njegov trener u pećini.

Jedan od ronilaca međunarodnog spasilačkog tima Ivan Karadžić, volonter srpskog porekla rođen u Danskoj, izjavio je za “Blic”

da je prilikom spasavanja dečaka zaplakao. Opširnije pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>