Povežite se s nama

Vijesti

JOŠ JEDAN POZNATI TRGOVAČKI LANAC U PROBLEMIMA: Uskoro zatvaraju 60 trgovina, 900 radnika ostaje bez posla

Niz zatvaranja trgovina u Velikoj Britaniji se nastavlja, a ovaj put na udaru je Mothercare.

Prema BBC-u, britanski trgovački lanac specijaliziran za proizvode za majke i bebe u sljedećih godinu dana zatvorit će 60 dućana zbog čega će 900 osoba ostati bez posla.

Naime, mnogi su najmodavci odbili prijedloge kompanije za smanjenje cijene najma u kojima se nalaze trgovine što je dovelo do odluke kojom bi kompanija trebala uštedjeti deset milijuna funti. Osim toga, Mothercare namjerava i prikupiti 32,5 milijuna funti od svojih dioničara čime bi si kompanija napokon mogla priuštiti modernizaciju budući da su padu prodaje uvelike pridonijeli zastarjeli proizvodi na koje se kupci žale.

– Naše poslovanje godinama nije “okusilo kapljicu svježe boje” i konačno ćemo moći ubrzati prijeko potrebnu transformaciju jer će nas konkurencija pojesti – rekao je Mark Newton-Jones, izvršni direktor kompanije čije su dionice ranije ove godine pale za nevjerojatnih 30 posto te je njena vrijednost procijenjena na samo 77 milijuna funti. Inače, Newton-Jones je u posljednje četiri godine zatvorio čak sto Mothercareovih trgovina koje su poslovale s gubitkom.

No, kao što smo već ranije pisali, ovo nije jedini trgovački lanac koji zatvara svoje dućane. U samo 2018. u UK su čak 22 tisuće zaposlenih u maloprodaji ostali bez posla zbog slabe prodaje i rasta troškova što je mnoge kompanije prisililo da zatvore svoje trgovine. Tako su svoje dućane zatvorili, primjerice, jedan od najvećih multinacionalnih lanaca robnih kuća Marks & Spencer, britanski House of Fraser i jedan od najvećih britanskih prodajnih lanaca laminata i tepiha, Carpetright.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>