Povežite se s nama

Sarajevo

KRALJ STOČARA ULAZI U POLITIKU Zmaj od Šipova: Postaću narodni poslanik a poslije i Predsjednik Dodik je svoje odsvirao narodu treba covjek iz naroda (VIDEO,FOTO)

Ilija Grahovac, u narodu poznatiji kao Zmaj od Šipova, osniva svoju stranku. Zvaće se “Za poštenu Republiku Srpsku” i kako sada stvari stoje kandidovaće se za poslanika u Narodnoj skupštini.

Otkriva da se na taj potez odlučio revoltiran nedavnim sukobom u parlamentu.

U politici će, kaže, biti svoj i ničiji, miritelj posvađanih. Političke stavove, u svom stilu, pojasnio je gledajući direktno u

kameru i zahtevajući da sam drži mikrofon.

– Kad vidim kako se u Skupštini svađaju i šta rade to me nešto nagoni, ima jače od mene, to me motiviše da se baš kandidujem.

 

Da pogazim svoje divne reči, ono što sam govorio da neću da budem činovnik. Zašto? Za mene su mnoge narodne mase i ja sam najpopularniji na Balkanu – kaže Ilija Grahovac.

Ne mogu više da gledam kako napadaju na Srpsku, narodu je dosta laži i galame, narod hoće da radi i bolje živi… Zmaj od Šipova je već sa kućnog praga počeo sa političkim govorima.

Imaće, kaže, unikatnu predizbornu kampanju. Očekuje prelaske iz drugih partija pod njegov politički krov.

– Šta misliš, svi pređu meni? I svi idemo kod Zmaja. Dosta je i ovih i onih i ovih što lažu i petljaju. Ja nisam pohlepan za novac.

Da sam samo po jedan evro naplaćivao koje bi danas uzeo pare. Mislim da ću skupiti glasove – rekao je Zmaj.

 

Biću član Zmajeve stranke, potvrđuje za ATV Duško Tomić, inače advokat Zmaja od Šipova. Cilj im je, kaže, da pokažu u kom stanju se trenutno

nalazi Republika Srpska – i da ponude nešto novo.

– Mene je zvalo desetak obrazovanih ljudi, koji su se prvo smejali kao i ja, ali su shvatili ozbiljno stvar. Dakle, ako imamo Preletačevića u

Srbiji zašto ne bi jedan Zmaj, koji je narodski čovek, priča narodskim jezikom, koji je kontroverzan, kao što znate – bio i član Parlamenta i

 

bavio se politikom – rekao je advokat Ilije Grahovca, Duško Tomi, piše ATV.

U rodno Šipovo Ilija Grahovac je došao iz popularnog rijalitija, da napravi kratku pauzu i spremi stoku za zimu. I da u međuvremenu pokrene novi politički pokret.

Zvaničnu prezentaciju svoje partije Zmaj od Šipova će imati, ni manje ni više nego u sudnici. I to u zgradi Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu početkom decembra ove godine.

Tad su mu zakazana dva ročišta – a ostao je upamćen po tome što mu se sudilo zbog prodaje oružja, teških telesnih povreda, čak i za izazivanje opšte opasnosti.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>