Povežite se s nama

Gamezone

U Kazneno – popravnom domu Zenica Edib Buljubašić napao Nermina Ćupinu, Mostarskog mangupa i jarana Ismeta Bajramovića-Ćele

Na adrese mnogih medija je prije 2 godine stigao e-mail kojeg je poslao Hamid Buljubašić, brat Ediba Buljubašića, koji u KPZ Zenica služi kaznu dugotrajnog zatvora zbog višestrukog ubistva.

U poruci se navodi da je “Edib Buljubašić Ćupinu Nermina, mostarskog mangupa i jarana Ismeta Bajramovića-Ćele udario tegom u glavu i nogom u leđa”, a u prilogu je dostavljeno nekoliko dokumenata Suda BiH i KPZ-a Zenica.

Prema priloženim dokumentima Edib Buljubašić je tražio izuzeće sudskog vijeća Suda BiH koje mu sudi zbog ratnih zločina u slučaju “Dretelj”, a Sud je, navodi se, provjerio navode, utvrdio da su netačni, nakon čega je uslijedio zahtjev za izuzeće, koji je također odbijen.

Nakon toga, 26. decembra prošle godine se dogodio incident, u kojem je u drugom odjeljenju Petog paviljona, Buljubašić gađao Ćupinu pločom od utega (2 kg), a potom ga udario. Nije zabilježeno da je uslijedilo povrijeđivanje, jer su napadač i napadnuti ubrzo razdvojeni.

Odlukom Odsjeka za realizaciju odgoja i tretmana u KPZ Buljubašić je privremeno premješten u Disciplinski odjel (samicu). Nezvanično smo dobili potvrdu ovog incidenta, ali zvanične nije bilo jer je direktor KPZ-a Hidajet Jabandžić na bolovanju.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>