Povežite se s nama

Hronika

ŠEŠELJ U POSJETI MILORADU ULEMEKU LEGIJI : Oslobodiću Legiju, on će da BRANI KOSOVO

Lider SRS Vojislav Šešelj posetio je u zatvoru Zabela u Požarevcu Milorada Ulemeka Legiju, osuđenog na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih zločina. Šešelj je zatražio da bivši komandant JSO bude odmah oslobođen.

Legija je Šešelju dao ovlašćenje da ga zastupa na sudu i zahteva reviziju celokupnog postupka i suđenja jer navodno postoje novi dokazi i okolnosti. Šef SRS istakao je da je Ulemek heroj i da će, čim bude oslobođen, sa njim braniti Kosovo i Metohiju! Šešelj bi, kako je najavio, sutra trebalo da poseti i Zvezdana Jovanovića, ubicu koji je snajperom upucao premijera Đinđića.Šef SRS juče je posle zatvorske posete rekao da će u saradnji sa advokatima Milorada Ulemeka pokrenuti reviziju suđenja.

– Dobio sam punomoćje od Ulemeka da pokrećem sve pravne lekove sa njegovim advokatima. Ako sve bude kako treba istovetno punomoćje dobiću i od Zvezdana Jovanovića. Nadam se oslobađanju Legije iz zatvora, ali i Zvezdana, koji je potpuno nezakonito osuđen. Njega su na saslušanju tukli, a general Rodoljub Milović mu je na sve moguće načine pretio. Pošto su mu zapretili likvidacijom porodice, Zvezdan je potpisao priznanje koje je prethodno napisao Milović – poručio je lider radikala.Prema Šešeljevim rečima, njega su Legija i Jovanović zvali da ih poseti.

– Ministarstvo pravde mi je odobrilo posete na po sat vremena, ali ne istog dana. Bio sam kod legije, a posetiću i Zvezdana… Zatvorski službenici mi nisu dozvolili bilo šta da unesem u zatvor, pa ću im zato neki dinar uplatiti preko pošte. Boriću se za obnovu postupka, jer su obojica bili junaci. Ako pravno pobedimo, dogovorićemo se i kako da branimo južnu pokrajinu. Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobađamo Kosovo – objavi je Šešelj.

Problematično

Advokat Toma Fila kaže da ovde ne bi trebalo mešati politiku.

– Šešeljevu posetu i pomoć koju nudi zatvorskim osuđeniciima mogu da odobrim samo u slučaju da je humanitarna ili pravna. Sve ostalo je u domenu politike i

to mene zaista nimalo ne zanima – zaključuje Fila.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>