Povežite se s nama

Gamezone

Sanjin Sefic i njegovi bliznji psovali po sudnici i vrijedjali svjedoke

Već deset mjeseci traje suđenje Sanjinu Sefiću kojeg se tereti za smrt Selme Agić i Edite Malkoč koje je automobilom udario vozeći brzinom od 100 kilometara na sat u Sarajevu.

Ročišta su obilježili advokati koji kasne ili se uopšte ne pojave, odgađanja, uvrede i psovke svjedocima upućuju članovi porodice Sefić, te suze i bol porodica poginulih djevojaka.

Danas bi trebalo biti održano još jedno ročište u ponovljenom postupku, kada će vještak iznijeti dokazni materijal i ponovo predočiti rezultate DNK analize. Svako novo ročište i ponovno slušanje priče u kojoj se opisuje na koji način su poginula dva anđela.

produbljuje bol porodica Malkoč i Agić, ali očevi Enes Malkoč i Amir Agić dostojanstveno odslušaju svako ročište s nadom da će se ovaj proces što prije okončati, a krivac biti osuđen, piše Klix.ba.

“Sada je cijeli postupak ubrzan, a između prethodna dva ročišta pauza je bila 29 dana. Oteglo se sve do bola, samo zamislite kako nam je slušati ponovo sve. Supruge su nam imale psihičko vještačenje, bilo je veoma teško. Moja supruga je nakon toga dobila povišen pritisak i još nije došla sebi. Ali izdržat ćemo i borit ćemo se do kraja”, rekao je Selim otac Amir.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>