Povežite se s nama

Muzika

DAMIR IMAMOVIĆ: U NJEGOVOM STATUSU NA FACEBOOKU MOŽETE ZAKLJUČITI O KAKVOM SE ČOVJEKU I UMJETNIKU RADI!

Vijest o smrti Sinana Sakića pogodila je kompletan balkan, i možemo sa sigurnošću reći, ujedinila bivšu Jugoslaviju. Čovjek sa posebnom emocijom, specifičnom bojom glasa i istom takvom emocijom danas je zauvijek otišao, i u žalosti ostavio svoje najmilije, publiku i prijatelje kojih je imao na pretek.

Sinan Sakić je bio pjevač kojeg ste mogli kao muzičar voljeti ili ne voljeti slušati, ali ste morali poštovati njegovu karijeru i sve ono što je on za svog života napravio i stekao, počev od Južnog Vetra pa sve do solo karijere.

Uz njegove pjesme ste se mogli u jednom trenutku veseliti, a u drugom plakati. Koji god bio stil ili žanr muzike koju je Sinan Sakić izvodio, u jednoj stvari nije bilo dileme, a to je da je Sinan bio VELIKI ČOVJEK poštovan

od svih kolega, i uvijek omiljen u društvu.A kao što znate, u našoj zemlji, uvijek ima ono “ALI”, što je bez ikakvog srama pokazao sarajevski “interpretator” sevdaha, DAMIR IMAMOVIĆ.

Nakon samo par sati od smrti Sinana Sakića, Damir je na svom Facebook profilu napisao sljedeće:U samo par riječi pokazao je nažalost kakav je Damir zaista kao čovjek, pokazao je koliko zlobe ima u jednom, kako za sebe kaže, “umjetniku” koji bi trebao kao takav poštovati ili imati barem malo poštovanja prema čovjeku i njegovoj porodici koji su izgubili supruga, oca, prijatelja i nekoga ko je bio voljen od strane publike, te čovjeka koji je obilježio jedan muzički pravac.

Kakav god Sinan muzičar i pjevač bio, sigurno nije skrvnario, uništavao, i nametao publici viziju nečega što istinski vrijedi samo u IZVORNOJ izvedbi, a za razliku od Damira, bezbroj puta je pokazao da je veliki čovjek,

koji je volio i poštovao sve muzičare i ljude koji se bave tim poslom, a za uzvrat je imao ogromnu ljubav i podršku višemilionske publike, njegovih prijatelja i njegove porodice.

Ne uzimajući u vidu prividni kvalitet, projekte koje ste realizovali i ostvarili, samo jedan zaključak se iz cijele ove priče može izvući, a to je da:

KAKAV STE ČOVJEK TAKAV STE I UMJETNIK!

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gradovi4 sedmice prije

Kristijan Golubovic se oglasio iz zatvora-Ivan Mitrovic Biza i taj neki Cufta su za mene anonimusu ali ako zele da ih bijem..Tuci cu ih (VIDEO)

Banja Luka4 sedmice prije

Milorad Dodik-Dzamije treba sve srusiti u Republici Srpskoj nama Srbima smeta ezan koji se cuje u 5 ujutro.Postujem ja to ali neka ga nose sebi (VIDEO)

Bijeljina3 sedmice prije

Srbija krivi Ramiza Delalica cela za pocetak rata u Bosni.On je dolio vatru na ulje on je jedini krivac rata u BIH pogledajte kako je Ramiz likvidirao Srpskog svata i ranio popa (VIDEO)

Mostar4 sedmice prije

Slucajni prolaznik plaže napao turiste, Ovdje se neces okupat dok sam ja ziv past ce mrtva glava ja sam se za ovo borijo bolan ali nije očekivao ovakav epilog (VIDEO)

Banja Luka4 sedmice prije

Dodik najavio rat i izvrijedjao Muslimane Hodza iz Dzamije Arlauce ne mogu da spavam ja to necu “Republika Srpska i Srbija će uskoro biti jedna država!”Bosna je najveca laz sto postoji i ja je ne volim i ne mogu pogledati ocima (VIDEO)

Trebinje3 sedmice prije

Dok ljudi na Balkanu Umiru od Gladi Krusevacki Don Ivan Mitrovic Distrojer pali novcanice od 100 Eura i izaziva Kristijana na fer borbu a nudi mu i pare (VIDEO)

Mostar3 sedmice prije

Putin odobrio zakon: Žena ima pravo da ubije čoveka koji ju je silovao!

Mostar3 sedmice prije

Njemu niko ne smije na crtu: Ovo je najjači čovjek na svijetu.Mcgregor ga se plasi a i Kristijan Golubovic (video)

Bihać3 sedmice prije

I Dejvid Koperfild mu zavidi Mađioničar iz Tešnja osvaja svijet : Tragični životni put ga nije spriječio da napravi čudo!

Tuzla3 sedmice prije

Nevjerovatno-Ivan Mitrovic iz Krusevca polomio tri crijepa jednim udarcem i porucio Veljko Raznatovic Kristijan Golubovic polomit cu i vas ovako (VIDEO)

Vijesti

Bosna i Hercegovina2 dana prije

Životna priča Edina Džeke: U ratnom Sarajevu se kacio za tramvaje nekad nije jeo po 3 dana naučio je preživljavati, a milijuni i slava nisu ga promijenili

Kada najpoznatiji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko jednog dana završi igračku karijeru, njegova životna priča i put prema statusu rimskog imperatora...

Vijesti2 dana prije

Arapski Emirati na nogama.Fikret Čaušević iz Bihaća: napravio motor koji ide na jestivo ulje.Porucio BIH ce biti jaca od Njemacke i Svicarske sa mojim patentom (VIDEO)

Fikret Čaušević iz Bihaća već tri godine umjesto nafte u svog Mercedesa sipa obično jestivo ulje. Ideju o alternativnom rješenjau...

Biznis i ekonomija7 dana prije

Izabrali putnici: Bosna i Hercegovina proglasena najljepšom zemljom u Europi.A Vrelo Bosne i Stari Most najposjecenije

Da se Hrvatska može pohvaliti prelijepim krajolicima, prepoznali su i čitatelji portala Roughguides.com. Kako bi proslavili izdavanje svog vodiča “Rough...

Vijesti1 sedmica prije

Divljaju, pretječu na punoj liniji, voze kroz crveno i 200 kilometara na sat

Na uglavnom lošim i nepreglednim bh. saobraćajnicama, koje su rizične i onda kada se vozi 60 kilometara na sat, redovno...

Vijesti1 sedmica prije

PRIŠAO JE I PLJUNUO ADVOKATA U LICE, DVIJE NEDJELJE POSLIJE JE UBIJEN! Otkriveno šta se dogodilo u voždovačkom kafiću 15 dana prije LIKVIDACIJE!

Dvije nedjelje prije ubistva, pripadnici kavačkog kriminalnog klana ozbiljno su zaprijetili advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću (57) nakon slučajnog susreta u...

Facebook
Popularno

>