Povežite se s nama

Muzika

DAMIR IMAMOVIĆ: U NJEGOVOM STATUSU NA FACEBOOKU MOŽETE ZAKLJUČITI O KAKVOM SE ČOVJEKU I UMJETNIKU RADI!

Vijest o smrti Sinana Sakića pogodila je kompletan balkan, i možemo sa sigurnošću reći, ujedinila bivšu Jugoslaviju. Čovjek sa posebnom emocijom, specifičnom bojom glasa i istom takvom emocijom danas je zauvijek otišao, i u žalosti ostavio svoje najmilije, publiku i prijatelje kojih je imao na pretek.

Sinan Sakić je bio pjevač kojeg ste mogli kao muzičar voljeti ili ne voljeti slušati, ali ste morali poštovati njegovu karijeru i sve ono što je on za svog života napravio i stekao, počev od Južnog Vetra pa sve do solo karijere.

Uz njegove pjesme ste se mogli u jednom trenutku veseliti, a u drugom plakati. Koji god bio stil ili žanr muzike koju je Sinan Sakić izvodio, u jednoj stvari nije bilo dileme, a to je da je Sinan bio VELIKI ČOVJEK poštovan

od svih kolega, i uvijek omiljen u društvu.A kao što znate, u našoj zemlji, uvijek ima ono “ALI”, što je bez ikakvog srama pokazao sarajevski “interpretator” sevdaha, DAMIR IMAMOVIĆ.

Nakon samo par sati od smrti Sinana Sakića, Damir je na svom Facebook profilu napisao sljedeće:U samo par riječi pokazao je nažalost kakav je Damir zaista kao čovjek, pokazao je koliko zlobe ima u jednom, kako za sebe kaže, “umjetniku” koji bi trebao kao takav poštovati ili imati barem malo poštovanja prema čovjeku i njegovoj porodici koji su izgubili supruga, oca, prijatelja i nekoga ko je bio voljen od strane publike, te čovjeka koji je obilježio jedan muzički pravac.

Kakav god Sinan muzičar i pjevač bio, sigurno nije skrvnario, uništavao, i nametao publici viziju nečega što istinski vrijedi samo u IZVORNOJ izvedbi, a za razliku od Damira, bezbroj puta je pokazao da je veliki čovjek,

koji je volio i poštovao sve muzičare i ljude koji se bave tim poslom, a za uzvrat je imao ogromnu ljubav i podršku višemilionske publike, njegovih prijatelja i njegove porodice.

Ne uzimajući u vidu prividni kvalitet, projekte koje ste realizovali i ostvarili, samo jedan zaključak se iz cijele ove priče može izvući, a to je da:

KAKAV STE ČOVJEK TAKAV STE I UMJETNIK!

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>