Povežite se s nama

Magazin

Sokol snimio prvi single

Par stotina ljudi je imao privilegiju da uživa u odličnim verbalnim borbama 07.04.18 na Red Bull Raplici. Žiri (Brano, 100posto i Kontra) je nakon žestokih freestyle borbi presudio u korist Sokola, dvadesetogodišnjeg fristajlera iz Bihaća.

Sokol, koji je o bio potpuno nepoznat na hip hop sceni  je priredio veliko iznenađenje pobijedivši na bh. finalu Red Bull RapLike, takmičenju u repanju slobodnim stilom, u konkurenciji osam najboljih domaćih freestyle MC-ijeva.

Tom prilikom je, pored titule, kao nagradu dobio beat, snimanje, miks i produkciju pjesme u studiju DB u Sarajevu, kod Kolaterala i Shtuke.

 

Sokol nije odugovlačio da realizuje nagradu i iskoristi momentum koji mu je dala Red Bull RapLika. Odmah nakon bh. finala posjetio je Kolaterala i Shtuku u njihovom DB studiju i snimio svoj prvi studijski uradak. Rezultat je njegov prvi zvanični single, energična pjesma “Profa”, u kojoj mladi reper dokazuje da rap improvizacija nije njegova jedina jaka strana.

Možete ga zapratiti i pratiti daljnje radove na njegovom zvaničnom instagram profilu “sokolprofa”: https://www.instagram.com/sokolprofa/

 

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>