Povežite se s nama

Politika

Komšićev odgovor Čoviću

Predsjednica Republike Hrvatske se ne može miješati u unutrašnjost naše zemlje, ponovio je predsjednik DF-a Željko Komšić lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović kao član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), u Zagrebu je u četvrtak održao polusatni govor. Između ostalog, lider HDZ-a je, odgovarajući na pitanje iz publike, komentarisao i najnovije istupe predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, a koji se tiču nedavne posjete hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović našoj zemlji.

“Komšić će učiniti sve da razgradi hrvatsko nacionalno biće u BiH i to mu nećemo dozvoliti. On će iskoristiti svaku priliku od danas do izbora da povrijedi i instituciju i pojedinca, bio on predsjednik RH, Sabora, Vlade RH ili bilo koji ministar”, riječi su Čovića, piše Oslobođenje.

Lider DF-a za Oslobođenje kaže da je takva reakcija Čovića besmislena.

“Moj komentar se odnosio na ono što je gospođa predsjednica Republike Hrvatske radila u Bosni i Hercegovini i kakve je komentare iznosila. Nije njeno da uređuje unutrašnje odnose u BiH”, kazao je Komšić te ponovio, kako kaže, konstataciju od koje je i sam sebi postao dosadan.

“Po hiljaditi put govorim, zamislite da neko iz naše zemlje uđe u Hrvatsku i komentare iznosi na način na koji to radi predsjednica Hrvatske. Uz sve to, ona kaže da su oni garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nije tačno, Hrvatska nije garant tog sporazuma, već je ta zemlja u potpisu sporazuma navedena kao neko ko je bio strana u ratu u BiH”, pojasnio je predsjednik DF-a, konstatirajući da isto mišljenje ima bez obzira na to sa koje strane dolazili ovakvi komentari, istočne ili zapadne.

“A to zašto se oni tako ponašaju treba njih pitati, kao i to zašto Dragan Čović glumi advokata susjedne države i susjedne vlasti, također opet treba njega pitati, mada nam je svima jasan odgovor”, navodi Komšić.

Na dio izjave Čovića u kojem je kazao: “Takav je odnos i kada je u pitanju onaj Ivo Komšić u onom Hrvatskom vijeću u Sarajevu”, lider DF-a odgovara sa smijehom:

“Pa šta bi to Dragan sada, da svi Hrvati u našoj zemlji razmišljaju njegovom glavnom, ne daj Bože”, govori Komšić.

Pročitajte više na portalu Oslobođenja.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>