Povežite se s nama

Vijesti

Radončić: Jedini koji može zaustaviti Dodika sam ja

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, u Pressingu na N1 kazao je da on jedini koji može zaustaviti Milorada Dodika u separatizmu, te da svojom biografijom može opovrgnuti sve navode i optužbe da je špijun, obavještajac i KOS-ovac.

Brojni analitičari su kazali da je bilo bitno da se Fahrudin Radončić prikaže kao kriminalac, da radi za Srbiju, da je bio špijun, KOS-ovac, a lider SBB-a u Pressingu je to komentarisao:

“Ovdje se radi o zamjeni identiteta. Ja sam čovjek koji je 1987. isključen iz Saveza komunista jer sam rekao za Miloševića. 1990. sam napisao knjigu o neovisnom Kosovu. Bio sam kućni prijatelj sa uglednim albanskim političarima. Ovdje sam bio svaki dan rata. Izgubio sam mnoge. Muslimović i drugi za mene kažu da sam bio KOS-ovac. Ne bih prošao provjeru za ministra sigurnosti, dobio certifikate za ulaske u objekte NATO-a da sam koketirao sa tom vrstom polusvijeta”, izjavio je Radončić.

“Kako čovjek sa mojom biografijom da bude špijun. Šef KOS-a je bio Fikret Muslimović, načelnik Nedžad Ajnadžić. Njih ne pitaju jesu li bili KOS-ovci. Tražili smo za svaku javnu ličnost da se utvrdi – i da ne može obavljati javnu službu, to nikad nije prošlo. Latić je objavio spisak bošnjačkih KOS-ovaca, neka pogledaju ko je. Oni koji meni spočitavaju da sam KOS-ovac, to su bili oni i njihovi očevi”, izjavio je Radončić.

Za Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo, je rekao da je “mali klerofašista”. On je, podsjećamo, za Radončića ranije kazao da “nije Bošnjak”.

“Napravio sam najveći novinski sistem u Bošnjaka. Napravio sam najljepše zgrade u Sarajevu, Tuzli. Desetak nacionalnih projekata koje kao narod nismo imali. Zahvaljujući Dnevnom avazu, Bošnjaci imaju list. Ja sad trebam jednoj budaletini objašnjavati jesam li ja Bošnjak ili nisam. Nemojte da tjeramo i da skidamo pantalone i dokazujemo šta smo”.

Mnogi Fahrudina Radončića optužuju da će sa Dodikom i Čovićem podijeliti Bosnu i Hercegovinu. On odgovara:

“Ja nisam otišao iz Sarajeva, a imao sam nevjerovatne mogućnosti, kada je ovo bila najbesperspektivnija zemlja na svijetu. Govorio sam da će Sarajevo biti metropola sa 30 stranih ambasada. Kako ja mogu dijeliti sa Dodikom i Čovićem? Sa njima su neki drugi pravili podjele. Neko je napravio Bošnjački sabor i muslimansku državicu. Ja sam bio u pritvoru jer sam napisao tekst ‘Harakiri u Holliday Innu'”, rekao je predsjednik SBB-a.

“Jedini koji može zaustaviti, pogotovo Dodika, u separatizmu je Fahrudin Radončić. Da ih neće možda zaustaviti Komšić? Da ih neko drugi, mlađi i nejaki – koji nema autoriteta?”, kazao je.

On je pojasnio da je od jeftinog populizma potrebno ići u ekonomski patriotizam.

Izvor: N1

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gradovi4 sedmice prije

Kristijan Golubovic se oglasio iz zatvora-Ivan Mitrovic Biza i taj neki Cufta su za mene anonimusu ali ako zele da ih bijem..Tuci cu ih (VIDEO)

Banja Luka4 sedmice prije

Milorad Dodik-Dzamije treba sve srusiti u Republici Srpskoj nama Srbima smeta ezan koji se cuje u 5 ujutro.Postujem ja to ali neka ga nose sebi (VIDEO)

Bijeljina3 sedmice prije

Srbija krivi Ramiza Delalica cela za pocetak rata u Bosni.On je dolio vatru na ulje on je jedini krivac rata u BIH pogledajte kako je Ramiz likvidirao Srpskog svata i ranio popa (VIDEO)

Mostar4 sedmice prije

Slucajni prolaznik plaže napao turiste, Ovdje se neces okupat dok sam ja ziv past ce mrtva glava ja sam se za ovo borijo bolan ali nije očekivao ovakav epilog (VIDEO)

Banja Luka4 sedmice prije

Dodik najavio rat i izvrijedjao Muslimane Hodza iz Dzamije Arlauce ne mogu da spavam ja to necu “Republika Srpska i Srbija će uskoro biti jedna država!”Bosna je najveca laz sto postoji i ja je ne volim i ne mogu pogledati ocima (VIDEO)

Trebinje3 sedmice prije

Dok ljudi na Balkanu Umiru od Gladi Krusevacki Don Ivan Mitrovic Distrojer pali novcanice od 100 Eura i izaziva Kristijana na fer borbu a nudi mu i pare (VIDEO)

Mostar3 sedmice prije

Putin odobrio zakon: Žena ima pravo da ubije čoveka koji ju je silovao!

Mostar3 sedmice prije

Njemu niko ne smije na crtu: Ovo je najjači čovjek na svijetu.Mcgregor ga se plasi a i Kristijan Golubovic (video)

Bihać3 sedmice prije

I Dejvid Koperfild mu zavidi Mađioničar iz Tešnja osvaja svijet : Tragični životni put ga nije spriječio da napravi čudo!

Tuzla3 sedmice prije

Nevjerovatno-Ivan Mitrovic iz Krusevca polomio tri crijepa jednim udarcem i porucio Veljko Raznatovic Kristijan Golubovic polomit cu i vas ovako (VIDEO)

Vijesti

Bosna i Hercegovina3 dana prije

Životna priča Edina Džeke: U ratnom Sarajevu se kacio za tramvaje nekad nije jeo po 3 dana naučio je preživljavati, a milijuni i slava nisu ga promijenili

Kada najpoznatiji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko jednog dana završi igračku karijeru, njegova životna priča i put prema statusu rimskog imperatora...

Vijesti3 dana prije

Arapski Emirati na nogama.Fikret Čaušević iz Bihaća: napravio motor koji ide na jestivo ulje.Porucio BIH ce biti jaca od Njemacke i Svicarske sa mojim patentom (VIDEO)

Fikret Čaušević iz Bihaća već tri godine umjesto nafte u svog Mercedesa sipa obično jestivo ulje. Ideju o alternativnom rješenjau...

Biznis i ekonomija1 sedmica prije

Izabrali putnici: Bosna i Hercegovina proglasena najljepšom zemljom u Europi.A Vrelo Bosne i Stari Most najposjecenije

Da se Hrvatska može pohvaliti prelijepim krajolicima, prepoznali su i čitatelji portala Roughguides.com. Kako bi proslavili izdavanje svog vodiča “Rough...

Vijesti1 sedmica prije

Divljaju, pretječu na punoj liniji, voze kroz crveno i 200 kilometara na sat

Na uglavnom lošim i nepreglednim bh. saobraćajnicama, koje su rizične i onda kada se vozi 60 kilometara na sat, redovno...

Vijesti1 sedmica prije

PRIŠAO JE I PLJUNUO ADVOKATA U LICE, DVIJE NEDJELJE POSLIJE JE UBIJEN! Otkriveno šta se dogodilo u voždovačkom kafiću 15 dana prije LIKVIDACIJE!

Dvije nedjelje prije ubistva, pripadnici kavačkog kriminalnog klana ozbiljno su zaprijetili advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću (57) nakon slučajnog susreta u...

Facebook
Popularno

>