Povežite se s nama

Vijesti

Hapšenje zbog droge u Sarajevu

Jedna osoba jučer je uhapšena na području Sarajeva zbog posjedovanja narkotičkih sredstava.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS, dana 16.05.2018.godine u 01,00 sati, policijski službenici I PU su u ulici Nalina, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, kojim je upravljao vozač M.E. iz Sarajeva, a na mjestu suvozača se nalazio L.K. iz Sarajeva.

Izvršenim ličnim pretresom kod L.K., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen je pronađeno i oduzeto osam paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Isti je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a L.K. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, navedeno je.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Vijesti

Facebook
Popularno

>