Povežite se s nama

Sport

Poznat razlog svađe Kloppa i Buvača

Željko Buvač, prvi asistent i desna ruka trenera Liverpoola Jurgena Kloppa u sukobu su oko tri sedmice. Bosanac i Hercegovac se, kako je rečeno u klubu, udaljio sa Anlfielda “iz privatnih razloga”, a razlozi su konačno i poznati.

Naime, Buvač svom glavnom treneru nije prijavio da je dobio ponudu da pređe u redove Arsenala što je iznerviralo Kloppa, a kao rezultat toga, Buvač je ostao uposlenik Liverpoola, ali se na neodređeno vrijeme udaljio od ekipe.

Njegov odlazak podudara se sa blagim padom forme Liverpoola koji u posljednje dvije utakmice rizikuje da u Ligu prvaka sljedeće sezone uđe kao četvrta ekipa na tabeli.

Zbog toga je Klopp odlučio pozvati nazad svog prvog asistenta, koji je poznatiji pod nadimkom “mozak”, a kojeg igrači izuzetno cijene, i koji bi trebao pomoći da se pripreme posljednje dvije prvenstvene utakmice, kao i veliko finale Lige prvaka koje će Liverpool igrati protiv Real Madrida.

Ono što je sigurno, a što smo uspjeli potvrditi telefonskim razgovorom sa članom porodice Buvač jeste da je bh. stručnjak u Liverpoolu, ali još uvijek nije sigurno da li će prihvatiti Kloppovu ponudu i sjediti na klupi u ova tri susreta.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>