Povežite se s nama

Politika

Izetbegović: Bez pomaka, uključuje se Venecijanska komisija

U Sarajevu je završen sastanak političkih lidera sa američkom ambasadoricom u BiH Maureen Cormack i šefom Delegacije EU Lars Gunarom Wigemarkom povodom izmjena Izbornog zakona. Dogovora, ponovo, nije bilo.

Kako je izjavio lider SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka, u problematiku u vezi sa izmjenama Izbornog zakona će se uključiti Venecijanska komisija.

Nije pomaka nikakvih bilo, radilo se na usaglašavanju stavova. Atmosfera je bila dobra i bilo je pokušaja da se postigne dogovor. Bit će angažovana Venecijanska komisija, posebno za neke elemente koji su pominjani a koji se tiču evropskih standarda“, kazao je Izetbegović.

Dodao je da ovo nije kraj i da pitanje ostaje otvoreno sve do izbora.

Ovo se može rješavati sve do petog oktobra. Idu izbori, a izmjene se mogu očekivati do početka oktobra. Komisija će se uključiti u narednih desetak dana. Svi su ostali kod svojih stavova, s tim da HDZ insistira da treba rješavati pitanje Predsjedništva“, dodao je.

Lider SDP-a Nermin Nikšić je kazao da nije bilo spektakularnih pomaka.

Nije bilo spektakularnih pomaka. Prvi put sam ja prisustvovao ovom sastanku, razgovori su protekli u korektnom tonu. HDZ je insistirao na rješavanju pitanja Predsjedništva BiH“, kazao je.

Izvor: N1

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>