Povežite se s nama

Vijesti

Isabella posjetila Zenicu, Arena se tresla od uzvika ELIF ELIF! (GALERIJA+VIDEO)

U zeničkoj Areni održana je već sada tradicionalna manifestacija “Dječiji festival” u organizaciji Instituta “Yunus Emre”. Za oko 6000 djece obezbijeđen je bogat kulturni i zabavni program.

Pored organizatora Instituta “Yunus Emre”, ovogodišnji festival je bio pod pokroviteljstvom ministarstva civilnih poslova BiH, ministarstva obrazovanja Turske, ministarstva kulture i turizma Republike Turske i ambasade Turske u BiH.

Goste je na ovoj manifestaciji zabavljao Mirza Selimović, a pored njega gost je bila mlada glumica Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u seriji “Elif”, koja je bila na festivalu i prošle godine.

Prisutnima se obratila i delegacija Ministarstva kulture i turizma Turske, predsjedavajući Skupštine ZDK, ambasador Turske u BiH, direktor Instituta “Yunus Emre”…

U okviru projekta “Moj izbor je turski” koji vodi Institut “Yunus Emre” u Sarajevu, turski se kao drugi strani jezik uči u školama u sedam kantona u BiH od 2011./2012. godine. Projekat je počeo sa 1.048 učenika, a u školskoj 2016./2017. povećan je na 8.243.Foto : Sačak Ismir

Izvor : Zenicablog

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Vijesti

Facebook
Popularno

>