Povežite se s nama

Sport

Benzema: Ne pjevam himnu jer poziva na rat

Karim Benzema ima veoma lošu sezonu jer je za Real u 38 mečeva u svim takmičenjima postigao svega devet golova. Ipak Francuz zna kako da odgovori kritičarima, a on je takođe govorio o Florentinu Perezu, Marseljezi, disciplini i ishrani.

Igrač koji trenutno u Realu najmanje uživa u aktuelnoj sezoni sigurno je Karim Benzema. Napadač koji ne daje golove sigurno ne može dugo da se toleriše, a posebno kada se radi o igraču takvog kalibra kakav je Benzema.

“Velike igrače kritikuju jer se zbog nas prodaju novine. Ako sam ja imao neki lošu utakmicu, ne trebaju mi novine da bih to shvatio. Uvijek igram na način da pomognem saigračima. Pokušavam da pobijedim u svemu, a ne zanima me ako se moje ime nađe u novinama”, kaže Karim Benzema koji se posebno zahvalio na podršci Florentinu Perezu.

Prvi čovjek Reala je posebno bio važan Benzemi kada je Karim bio umješan u skandal oko ucjenjivanja Mathieua Valbuene.

“Kada sam proveo noć u zatvoru, bio sam veoma tužan. Florentino Perez me je čekao u Valdebebasu gdje je moj dom. Pokazao je prema meni privrženost i sa mnom je i u dobru i u zlu. Također voli moju porodicu”, kaže Benzema.

Realov napdač je govorio i o tome kada je kao mlad fudbaler morao da mijenja svoje navike.

“Kada sam imao 23 godine shvatio sam da moram da bude disciplinovaniji da bih se vratio u francusku reprezentaciju. Mnogo sam ja žrtvi podnio da bih stigao dovde. Jedna od tih žrtvi je bila da prestanem da jedem sve što mi padne pod ruku. To je najveća žrtva” ,kaže Benzema koji je poručio i da Marseljezu ne pjeva zbog toga što ga podsjeća na poziv na odlazak u rat.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Vijesti

Facebook
Popularno

>