Povežite se s nama

Vijesti

Radić za N1: Tiha nagodba Amerikanaca i Rusa

Srbijanski vojni analitičar Aleksandar Radić ocijenio je u Dnevniku N1 da ne bi trebalo isključiti mogućnost da je postojala “tiha nagodba” između Amerikanaca i Rusa kad je riječ o vazdušnim udarima na Siriju.

“Ako pođemo od pretpostavke da je američki predsjednik Donald Trump želio da pokaže zube, što bi medijski bilo snažno i poruka svijetu da ima stav i da je spreman da nešto učini ali, s druge strane, da ne želi da dramatičnije naruši odnose s Rusima”, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, obavijestivši Ruse da će doći do dejstava dalo je vremena da se i sirijska strana pripremi i da se uradi “elegantna mala igra”.

“Imate sve ono što je potrebno da se stvori medijska slika o tome da se vodio mali vikend rat. Ali, s druge strane, nema neželjenih posljedica jer je svaki projektil bio daleko od zone razmještaja ruskih snaga”, ističe on za N1.

Na neki način, dodaje Radić, time je postignut mir u “globalnoj kući”.

“Amerikanci su dobili svoj mali rat, dobili su i njihovi saveznici, a da pritom ne moramo da se brinemo šta će da se dešava sutra ujutro, osim ratoborne retorike i oštrih kritika. Nema indikatora da će u narednim danima doći do novih dejstava”, ocijenio je Radić.

Izvor: N1

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Vijesti

Facebook
Popularno

>