Povežite se s nama

Vijesti

Dalmacija odsječena: Orkanski udari vjetra pobacali kamione!

Haos na cestama: Brojne ceste su zatvorene za promet. Osim olujnog vjetra probleme vozačima rade snježni nanosi, poledica, odroni, ali i voda na cestama …

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica od 9.30 sati otvorena je za osobna vozila. Državna cesta DC1 na dionici Gračac-Knin i DC50 Sveti Rok-Gračac otvorene su za sve skupine, javlja HAK.

Serpentine između Zatona Obrovačkog i Muškovaca u kombinaciji s burom prevalile su dva kamiona i jednu prikolicu, a jednom kamionu rasparale ceradu. Sve se zbilo u roku od pola sata. Kretali su se u smjeru Prezida i orkanski udari bacali su s ceste jedan po jedan. Niko od putnika i vozača nije se ozlijedio u prevrtanjima.

Prije nego što su stigli zatvoriti cestu ti jaki udari učinili su svoje. Najgore je kamionima s ceradom jer njih bura najlakše prevrne, a u četvrtak popodne bila je baš orkanska. Imali smo zato problema u prometu pa smo tek iza 17 sati počeli puštati osobne automobile, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

Prevrnuti kamioni imaju zagrebačke i vukovarske tablice. Ovo je prva ovogodišnja marčana bura, u petak puše već treći dan i u laganom je opadanju.

Zbog olujnog vjetra za sav saobraćaj zatvorene su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (na izlazu s autoceste na naplati Sveti Rok u smjeru Splita kolona je oko 2 km)

– državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;

– Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (za ostala vozila obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar)

– DC27 Gračac-Zaton Obrovački

 

– Paški most.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima.

Snijeg pada povremeno i mjestimice u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima.

(24sata.hr)

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>