Povežite se s nama

Vijesti

Strašni prizori urušavanja kuća u Hrvatskoj Kostajnici

Vodostaji rijeka na karlovačkom području i u Hrvatskoj Kostajnici i dalje rastu. U Hrvatskoj Kostajnici i Jasenovcu je proglašeno izvanredno stanje.

U Hrvatskoj Kostajnici situacija je dramatična. Podzemne vode probile su u zgradu suda iz koje se ispumpava voda, a loša je vijest i što je u jednom trenutku bila počela padati kiša.

Kako javlja naša reporterka, Ana Mlinarić, zbog odrona u Hrvatskoj Kostajnici urušeno je šest kuća, a evakuirano njih desetak.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković boravi na terenu u Hrvatskoj Kostajnici, a prišla mu je i jedna gospođa, čija se kuća urušila. Kazala je da je u zadnjem trenu spasila stoku i automobil, ali da je kuća potpuno uništena. “Nemam ništa, osim ovoga što nosim na sebi. Nemam dokumente ni lijekove, a imala sam dva infarkta”, kazala je gospođa.

“Ovakvo nešto većina nas još nije vidjela, u svega nekoliko minuta kao u filmu su nestale su kuće, ceste, auta HEP-a koji je jutros došao popraviti vodove… Ovo je vrlo neuobičajena situacija, priroda djeluje tako brzo da je to teško preventirati. Sreća je da su susjedi upozorili jedni druge na vrijeme”, dodao je Plenković.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>