Povežite se s nama

Vijesti

Stanovnici Pljevlje-Darko Sarica smo svi voljeli svima je pomagao cak je gradio i Crkve i Dzamije.Htio nam je napraviti aerodrom i Stadion.Politika mu je smjestila sve jer nije suradjivao sa njima

Stanovnici Pljevalja ne mare za optužbe da je Šarić švercovao tone kokaina, ističu da je zapošljavao stotine ljudi.

U Pljevljima, rodnom gradu Darka Šarića, teško je čuti lošu riječ o osumnjičenom narkobosu.

Mještani znaju za njegove poslove s druge strane zakona, ali odgovaraju: “Novac je ulagao u rodni kraj”, javlja reporter Al Jazeere Boris Gagić.

Država je nedavno Šariću oduzela kafić u Pljevljima i dala ga u zakup. U kafiću je predaja Darka Šarića pravosuđu glavna tema razgovora, baš kao i na gradskim ulicama, gdje novine donose njegovu sliku na naslovnicama.

“Ne poznajem čoveka uopšte, nemam mišljenje. Nije uništio nijednu fabriku, ostavio radnike bez posla… Ostalo ne znam”, kaže novinar Mišo Zečević.

Zna se da je “Mat company”, čiji je vlasnik Šarić, ulazio u niz poslova u Pljevljima sa raznim partnerima.

Ulagao novac zarađen švercom droge Zaposlio je stotine ljudi, gradio diskoteku “Municipium”, impozantnu i za region, te benzinsku pumpu.

Sa lokalnim vlastima ušao je u posao gradnje cementare, a taj projekat ostao je nezavršen. Građani kažu da je Šarić donirao novac i vjerskim zajednicama – islamskoj i pravoslavnoj.

Ulagao je i u vozni park svoje firme, sve novcem zarađenim, kako kažu tužioci, prodajom narkotika. Međutim, građani to gledaju na drugi način.

“Politika je sve to uradila s njim”, kaže jedan Pljevljak.

Njegov sugrađanin Savo Krvavac dodaje: “Da nije preko njega droga dolazila, išla bi drugačije. Ti drogeraši, radili bi. On je sve uložio u grad.”

Lokalni fudbalski klub “Rudar” je od crnogorske samostalnosti osvajao državnu titulu i kup, na čelu sa Duškom Šarićem, bratom Darka Šarića.

Duško Šarić je nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog pranja novca stečenog prodajom droge. ‘Oprani milioni eura’

“Policija Crne Gore vjeruje da je samo preko Fudbalskog kluba ‘Rudar’, u vlasništvu Duška, brata Darka Šarića, oprano nekoliko miliona eura”, javlja Gagić.

Darko Šarić imao je dodatnu viziju – izgraditi aerodrom u Pljevljima i zaposliti nove stotine ljudi. Zato veliki broj građana ne osuđuje način na koji je došao do kapitala – švercom kokaina na Balkan, kako piše u optužnici.

“Kako je on ušao u te vode, to je njegov problem. Svi ga Pljevljaci vole, poštuju i to je to”, kaže Pljevljak Dragan Tošić.

Rajko Terzić dodaje: “Jedino je zaposlio ljude, da je Bog dao da je bilo više Šarića. U

Pljevljima, normalno.” Normalno je da se u ovdašnjem rudniku vade tone rude. U regionu

su za Darka Šarića čuli kao uvoznika tona kokaina u Evropu.

Građani u njegovom rodnom mjestu, iako znaju za njegove loše poslove, kažu: “Davao je novac svima koji su mu se obratili.”

 

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>