Povežite se s nama

Vijesti

Sjecate li se njega ?Život najboljeg BH MMA borca iz iza rešetaka: Pogledajte kako Tomo Spahović dane provodi u zatvoru (VIDEO)

Tomislav Spahović, MMA borac koji je osuđen na sedam i po godina robije zbog ubistva Amila Geca, sudeći prema snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, svoje zatvorske dane u KPZ-u Zenica krati intenzivnim treninzima u teretani, ali i u svojoj ćeliji.

Iako osuđenicima u kazneno-popravnim ustanovama nije dozvoljeno korištenje mobilnih telefona, nedavno se na internetu pojavio snimak Tomislava Spahovića koji je napravljen unutar zatvorskih zidina, a na kojem se vidi kako donedavno uspješni MMA borac provodi svoje dane.Zanimljivo je da je snimak na društvenoj mreži objavio Arlis Aro Nišić koji je zapravo zajedno sa Spahovićem dijelio optuženičku klupu u procesu koji se protiv njih vodio zbog ubistva Geca koje se dogodilo 22. aprila prošle godine u sarajevskom naselju Buća Potok.

Spahović, koji je osuđen jer je u Geca ispalio nekoliko metaka od kojih ga je ubio onaj koji je završio u njegovom čelu, priznao je krivicu za ubistvo.Kazna od sedam i po godina robije mu je izrečena početkom oktobra, te je prebačen na izdržavanje kazne u Kazneno

popravni zavod u Zenici. Nišiću se na teret stavljalo da je pomogao Spahoviću nakon izvršenja krivičnog djela. Međutim, na koncu Nišić je optužen za nedozvoljeno držanje oružja odnosno nanošenje teških tjelesnih povreda Hakiji Š. u tuči koja je prethodila ubistvu Geca.

Nišić se sada pohvalio prijateljstvom sa Spahovićem na svome Facebook profilu objavivši snimak svog prijatelja iz zatvora kao “najljepši poklon” koji je mogao dobiti. Na snimku se vidi kako Spahović ne zapostavlja svoje “sportske navike”. Uz ovaj snimak, navodno je Spahović čestitao svim svoj prijateljima novu 2018. godinu.

Inače, Saphović se predao policiji šest dana nakon pucnjave i od tada se nalazio u pritvoru sarajevskog Centralnog zatvora, gdje se, barem prema tvrdnjama ostalih pritvorenika, pristojno ponašao, izbjegavajući sukobe i svađe.Kako to da se mobilni telefon našao u rukama zatvorenika, te da je snimak sačinjen unutar zidina KPZ-a dospio i na internet pitanja su na koja će morati odgovoriti uprava KPZ-a u Zenici.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>