Povežite se s nama

Gradovi

Današnja vremenska prognoza: Zima, Hladnoća, Snijeg, Šal

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH) objavili su vremensku prognozu, a kako navode, očekuje nas iznimno hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama. U Hercegovini i u sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostatku Bosne sa snijegom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. U Hercegovini i u sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostatku Bosne sa snijegom. U većini područja slab snijeg ili susnježica, ispočetka u nizinama i kiša. Više padavina na istoku Bosne. Formiranje snježnog pokrivača u visini do 5 centimetara. dnevna do 9°C. Vjetar slab, sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 2°C. Na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka od 3 do 6°C, a najviša dnevna do 9°C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Tmurno vrijeme i niske temperature, osobito u unutrašnjosti, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. U Hercegovini će biti neznatno ugodnije.

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>