Povežite se s nama

Banja Luka

Pošte Srpske nadoknadile štetu za 71 pošiljku

Za osam mjeseci ove godine “Pošte Srpske” isplatile su naknadu štete za ukupno 71 pošiljku, od čega 26 pošiljki u unutrašnjem i 45 pošiljki u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

“Ukupno je isplaćeno 4.541 KM za naknadu štete, od čega 700 KM u unutrašnjem i 3.841 KM u međunarodnom poštanskom saobraćaju”, rečeno je u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

U Ministarstvu pojašnjavaju da u slučaju međunarodnog poštanskog saobraćaja, za sve naknade štete odgovorni su operateri drugih država i “Pošte Srpske” ostvaruju pravo na refundaciju isplaćenih iznosa.

“Ovi podaci govore o sigurnosti prenosa pošiljaka, koja se ogleda u broju izgubljenih i oštećenih pošiljaka, odnosno isplaćenih naknada štete”, navode u resornom ministarstvu.

U Ministarstvu ističu da je prosječan broj stanovnika po jednoj pošti na nivou “Pošta Srpske” 6.727, da je prosječan broj stanovnika po šalteru 3.612, dok je broj dostavnih rejona 1.109.

Kad je riječ o brzini prenosa pošljiki, prosječan rezultat u toku jednog radnog dana nakon prijema je 79,9 odsto, što je neznatno ispod međunarodnog standarda koji iznosi 80 odsto, dok postignuti rezultati za prenos pošiljaka u roku dva, odnosno tri radna dana, znatno prevazilaze traženi standard.

Izvor: Srna

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>