Povežite se s nama

Ostali sportovi

100 dana pred ZOI organizatore muče Sjeverna Koreja i loša prodaja ulaznica

Olimpijski plamen je 100 dana pred otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu, stigao u Južnu Koreju.

Osvajačica zlatne medalje u klizanju Kim Ju-Na i južnokorejski ministar sporta prenijeli su baklju iz aviona do aerodroma Inčeon.

“Danas je važan i simboličan dan rada i strasti koje smo posvetili organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja ikada organizovanih u našoj zemlji”, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Li Hi-Beom.

Strah od Sjeverne Koreje

ZOI, koje će se održavati od 9. do 25. februara, u sjeni su napetosti na korejskom poluostrvu gdje Sjeverna Koreja u zadnje vrijeme demonstrira svoju nuklearnu moć. Pjončang se nalazi samo 80 kilometara od granice između dvije Koreje.

Oko 7.500 osoba izabrano je da nosi olimpijski plamen na putu dugom 2.018 km preko cijele Južne Koreje. Put će započeti 13-godišnja klizačica Ju Jang koja neće učestvovati na Igrama zbog svoje dobi.

Loša prodaja ulaznica

Tačno 100 dana prije početka Igara zabrinjava činjenica da je prodano svega 180.000 ulaznica od ukupno 1.180.000 koliko ih je pušteno u prodaju. Od 180.000 ulaznica Južnokoreanci su ih kupili 160.000 dok ostatak otpada na ostatak svijeta.

Najbolje su se prodavale ulaznice za finale hokeja na ledu i sportova koji su popularni u Južnoj Koreji poput umjetničkog klizanja i brzog klizanja. Međutim, prodaja je bila slaba za manje popularne sportove poput sanjkanja ili skijaškog trčanja.

(dnevnik.hr)

Nastavite čitati
Reklama
Ostavite komentar

Medion.ba

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vijesti

Facebook
Popularno

>